Van wie krijg je les?

Foto door Lydia Heringa.

 

Egbert heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend, zowel als uitvoerend muzikant als docent. Hij studeerde Drums en Klassieke Muziek aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en volgde verschillende masterclasses in New York.

Egbert’s eerste muziekliefde was pop en rock, maar hij vond jazz ook altijd erg interessant en heeft zich uiteindelijk vol op de jazz gestort. Als jazzmuzikant heeft Egbert dan ook op bijna alle jazzfestivals gespeeld, waaronder natuurlijk het wereldberoemde North Sea Jazz Festival. Maar als je zelf liever pop, rock, funk of blues speelt, kan je dus ook bij Egbert terecht. Hij is van alle markten thuis!

Hij speelde o.a. met Louis van Dijk, René van Helsdingen en Rob van Bavel en momenteel speelt hij in een aantal verschillende bands en bezettingen, waaronder het swingende Riv Moryz en de begeleidende band van Liesbeth List.

Naast zijn carrière als professioneel muzikant is Egbert ook al jarenlang werkzaam als drumleraar. Niet alleen heeft hij veel jonge drummers opgeleid tot veelbelovende, aanstormende talenten, ook begeleid hij vaak gevestigde professionals, waaronder onlangs Paul Bukkens, de drummer van Racoon.